Univerzitet u Mostaru je formiran 11. februara 1977. godine. U maju 1993. ratna dejstva i oduzimanje cjelokupne imovine Univerziteta (zgrada, opreme, biblioteke, objekata studentskog standarda) koja je ostala u posjedu tad novoformiranog Sveučilišta u Mostaru, su doveli do privremenog prekida nastavno-naučnog procesa.

Danas je na Univerzitetu u Mostaru zaposleno 250 nastavnika i saradnika, a za izvođenje nastavnog procesa su angažovana 222 nastavnika i saradnika sa drugih univerziteta. Nastavno-naučni proces se izvodi na oko 4500 m² učioničkog, laboratorijskog i kabinetskog prostora u okviru kampusa.

Od objekata studentskog standarda, umjesto ranijeg savremenog studentskog doma kapaciteta 550 ležaja uz niz pratećih sadržaja i mogućnosti pripreme do 1200 obroka dnevno, studenti danas na prostoru kampusa imaju na raspolaganju dva paviljona adaptirana u funkciju studentskog doma kapaciteta 60 ležaja.

Uvođenjem novih oblika organizacije i integracije te promjenama u upravljanju, Univerzitet će udovoljiti zahtjevima za harmonizacijom sistema visokog obrazovanja i biće u stanju uključiti se, kao ravnopravan partner, u međunarodnu univerzitetsku mrežu.

 

Radno vrijeme

Ponedjeljak

-

Utorak

-

Srijeda

-

Četvrtak

-

Petak

-

Subota

-

Nedjelja

-

Univerzitet Džemal Bijedić Univerzitetski kampus bb, Mostar univerzitet@unmo.ba

Adresa

Naša adresa::

Univerzitet Džema Bijedić, Mostar Bosnia

GPS:

43.3544829, 17.809519300000034

Web:

Ostavite recenziju

Cijena
Lokacija
Osoblje
Usluge
Proizvod
Publishing ...
Vaša ocjena je uspješno poslana
Molimo vas da ispunite sva polja